Finns det tillräckligt med koenzym Q 10 i din kropp?

29
Q 10 koenzim

De coenzym Q10 bidrar till friska fungerande hjärt-kärlsystemet och förhindra åderförkalkning. Ökar fysisk kondition, sänker blodtrycket. Det spelar en viktig roll för att bibehålla hälsan hos tänder och tandkött. Coenzyme AQ 10 är en vitaminliknande substans som spelar en viktig roll i energiproduktionen av celler.

Från 20 års ålder kan vår kropp producera mindre av koenzym Q10. Intag av 200 mg dagligen stöder hjärtats arbete, ökar fysisk uthållighet. Det har också en vasodilaterande effekt. Det binder fria radikaler, vilket förhindrar tillväxten av tumörceller.

Forskning har visat att i fallet med en sjukdom minskar koenzymnivån i kroppen , så det kan vara nödvändigt att ersätta det, vilket kan påskynda processen för återhämtning från sjukdomen. Det är värt att veta att den största fienden att äta för fet.

Varje kropp behöver olika mängder koenzym. Från 40 års ålder kan kroppen inte producera tillräckligt med koenzym Q10, så utbyte blir nödvändigt och det kan till och med bromsa åldringsprocessen.

Vad händer om vi har lite koenzym Q10 i kroppen? – I mildare fall känner personen kronisk trötthet, i allvarligare fall kan hjärt-kärlsjukdomar uppstå.

Naturlig, extern ersättning av koenzym Q10 är nu lätt att lösa , eftersom läkemedelsindustrin erbjuder oss ett antal produkter. Du kan köpa bra kosttillskott som också har utmärkt absorption och biotillgänglighet. Det förekommer också nästan överallt i naturen, i alla levande saker, i vissa livsmedel, även i oljeväxter i stora mängder.