Smaka på sömnstörningar

97
pavor alvászavar

Det finns många typer av sömnstörningar, det vanliga är att de har obehag och konsekvenser. En av de svårtoleranta sömnstörningarna drabbar barn , men föräldrar tolereras bättre än barn . Detta är en smak, sömnsvårigheter, yrkesspråk Pavor Nocturnus.

Poängen är att på natten under den inte alltför djupa sömnfasen vaknar barnet plötsligt och börjar gråta nästan oroligt på grund av en rädslaattack . 

Fenomenet kan vara mycket skrämmande, eftersom föräldrar oftast känner sig helt hjälplösa med sitt otröstliga barn. Trots de försökta situationerna kan vi inte prata om ett farligt tillstånd, eftersom barnen inte ens kommer ihåg nattens rädslaattack på morgonen.
Ibland kan sömnpromenader också förknippas med sömnproblem, men med tiden utvecklar barn alla dessa fenomen.

Vad kan föräldrar göra vid sömnstörningar?

När en sömnproblem uppstår har föräldrarna inga speciella åtgärder att göra om inte problemet kvarstår efter 7 års ålder. Uppenbarligen är det värt att nämna fenomenet för barnläkaren tidigare, men efter 7 års ålder är det definitivt värt att träffa en läkare.
Det finns fall där nattliga rädslaattacker inträffar mer än tre gånger i veckan. Naturligtvis, även i det här fallet , är det värt att söka hjälp av en specialist för att hjälpa oss att lättare komma igenom den svåra perioden. Ett laboratorietest för sömn kan rekommenderas eftersom även nattlig andningssvikt kan vara orsaken till symtomen.

Orsaker till sömnproblem

Den exakta orsaken till sömnproblem är inte riktigt känd , nervsystemets utveckling, genetiska faktorer misstänks bakom den. Dess utseende kan påverkas av:

  • överdriven trötthet,
  • om för många stimuli når barnet under dagen,
  • vår lilla blir tröttare mer än genomsnittet,
  • eller ligger ner vid en annan tidpunkt än din agenda.

För att förhindra att smaken sover, är det värt att ägna mer uppmärksamhet åt barnens agenda och spela in antecedenterna, tiden och omständigheterna under nattvakningen . Genom att föra en dagbok kan du kanske hitta några korrelationer och eliminera de faktorer som utlöser sömnstörningar hos vårt barn.